زمان مطالعه 5 دقیقه

چک صیادی چیست؟

از اردیبهشت ماه 1400 ، چک های صیادی جایگزین چک های معمولی شدند.تمامی چک های صادر شده صیادی به رنگ بنفش و دارای شناسه 16 رقمی می باشند که به آن شناسه صیادی می گویند.

سامانه صیاد برای جلوگیری از سواستفاده های احتمالی از چک ها بوجود آمد و هر فردی که چندبار چک آن برگشت بخورد دیگر هیچ بانکی به آن دسته چک نمی دهد.

مزیت چک های صیادی نسبت به چک های قدیمی ، قابلیت استعلام چک است.با این امکان فردی که چک دریافت می کند می تواند با استفاده از شناسه 16 رقمی روی چک وضعیت چک و صاحب چک را استعلام بگیرد.

تفاوت چک صیادی با چک های قدیمی

سامانه صیاد با هدف نظارت مستقیم بانک ملی صادر می شود. عدم صدور چک برای افراد بد حساب، کاهش امار جرائم و چک برگشتی، جعل چک، کنترل استعلام حساب از ویژگی های چک صیاد در مقایسه با چک قدیمی می باشد.

یکی از مهم ترین تفاوت های چک صیادی این است که تنها افراد واجد شرایط و خوش حساب می توانند از مزایای دریافت چک صیادی بهره مند شوند. اما در چک های قدیمی شخص با داشتن اشنا در بانک می توانست، چک با هر مبلغی صادر کند، حتی اگر شخص بدهی و چک برگشتی داشت. اما از شروط دریافت چک صیادی داشتن حساب قرض الحسنه در مدت دو سال می باشد و بسته به سوابق حساب فرد و… سقف چک شخص تعیین می شود. بنابراین با چک صیادی قدرت شعب در صدور چک حذف شد و حالا بانک ها تنها واسطی برای ثبت چک می باشند.

مدارک لازم اشخاص حقوقی برای دریافت چک صیادی

اشخاص حقوقی باید برای دریافت چک صیادی مدارک زیر را داشته باشند:

  1. درخواست ایجاد حساب بانکی با امضای صاحبین مجاز شرکت
  2. تاییدیه ی امضای صاحبین مجاز به امضای شرکت
  3. ارائه اصل و کپی گواهی نامه ثبت شرکت
  4. اصل و کپی اظهارنامه، ثبت شرکت یا اساسنامه
  5. ارائه اصل و کپی آخرین آگهی رسمی ثبت شرکت
  6. ارائه اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی هیئت مدیره شرکت به بانک

مدارک لازم برای دریافت چک صیادی از سوی اشخاص حقیقی

مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقیقی فرق می کند این مدارک عبارتند از:

  • قطعه عکس
  • کپی تمام صفحات شناسنامه
  • تحویل مدارک شغلی به بانک
  • داشتن یک معرف خوش حساب
  • کپی اجاره نامه برای مستاجرین
  • ارائه یکی از قبوض محل سکونت برای ثبت دقیق آدرس
  • نمونه درخواست برای دریافت دسته چک

شرایط دریافت چک صیادی

شاید برای ما هم سوال پیش بیاید که شرایط دریافت چک صیادی چیست؟ برای دریافت چک باید به یکی از شعب بانک مورد نظر مراجعه کنید و با تحویل مدارک مورد نیاز، درخواست صدور دسته چک کنید. سپس درخواست شما را در سامانه صیاد ثبت می کنند. چنانچه شرایط لازم را داشته باشید، دسته چک برایتان صادر می شود.

در ادامه به این موضوع می پردازیم. شرایط دریافت چک برای اشخاص حقوقی یا حقیقی یکسان نیست. برای اشخاص حقیقی این امر مهم است که دو سال از زمان افتتاح حساب گذشته باشد.

همچنین باید محل کار یا محل سکونت ثابتی داشته باشید. نداشتن بدهی در گذشته و چک برگشتی نیز یکی دیگر از شروط دریافت چک صیادی می باشد. علاوه بر این شما نیاز به یک معرف خوش حساب برای معرفی شما به بانک دارید. علاوه بر این شما باید یک سپرده بلند مدت داشته باشید که حداقل 6 ماه باشد که ان را افتتاح کرده اید و میزان موجودی ان باید 5 میلیون تومان باشد.

اشخاص حقوقی نیز برای دریافت چک شرایطی را داشته باشند. یک از این شرایط این است که از زمان فعالیت شرکت باید ده سال گذشته باشد تا چک صادر شود. همچنین در این ده سال نباید محل شرکت بیشتر از دوبار تغییر کرده باشد. علاوه بر این از افتتاح حساب باید یک سال گذشته باشد. سپرده بلند مدت آنها نیز باید 50 میلیون اعتبار داشته باشد و 6 ماه از افتتاح آن گذشته باشد .

مزایای دریافت چک صیادی

چک های صیادی در مقایسه با چک های قدیمی مزایای بی شماری دارد که در ادامه به آن می پردازیم:

  • این چک ها دارای کد شناسه صیاد اختصاصی می باشند که به راحتی از این طریق می توان اطلاعات مالک حساب را استعلام کرد.
  • امنیت و ضمانت بالایی دارند و نوع و آرم آن را نمی توان جعل کرد.
  • این چک ها به دلیل اینکه تحت نظارت مستقیم بانک ملی در سامانه صیاد صادر می شوند، دیگر شعب بانک چک صادر نمی کنند و این مزیت باعث شده مراحل احراز هویت با نظارت بانک مرکزی صورت بگیرد و از زد و بند و صدور چک با روش های غیراخلاقی پیشگیری شود.
  • با امکان استعلام حساب صادر کننده چک، چک های برگشتی کاهش یافته است.
  • این چک ها را می توان در هر بانکی وصول کرد.
  • با تعیین سقف توسط سامانه صیاد، افراد نمی توانند بیشتر از سقف تعیین شده چکی صادر کنند.
  • با چک های صیاد سرقت چک تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است زیرا این چک ها قابل صدور در وجه حامل نمی باشند.
  • عدم ارائه چک به افراد دارای سوعملکرد
  • امکان افزایش اعتبار چک با توجه به عملکرد و سوابق متقاضی
  • حذف شعب در صدور چک
مزایای دریافت چک صیادی
مزایای چک های صیادی در مقایسه با چک های قدیمی

ثبت  و تایید چک صیادی

مراحل واگذاری چک به شرح زیر است:

  1. واگذار کننده چک باید چک را در سامانه صیاد به نام گیرنده چک (با مشخصات دقیق) ثبت نماید.
  2. گیرنده چک باید به سامانه صیاد مراجعه کند و چک مورد نظر خود را تایید نماید.
  3. درنهایت گیرنده چک باید به بانک مراجعه کند و چک را به حساب خود واگذار کند.

پس قبل از اینکه فرد چک صیاد را به حساب خود واگذار کند ، ابتدا باید چک ثبت و تایید شود و سپس به بانک مراجعه نماید و نکته مهم این است که یک چک صیادی بدون ثبت شدن به نام فرد ، هیچ ارزشی برای آن فرد نخواهد داشت.

انتقال چک صیادی

در برخی موارد ، فردی که چک به نام آن ثبت شده است می خواهد چک را به فرد یا شرکت دیگری بدهد ، در این مواقع فرد بایستی چک را تایید کند و سپس آن را به نام شخص یا شرکت مورد نظر خود انتقال دهد که به آن انتقال چک گفته می شود.

ابطال چک صیادی

گاهی پیش می آید که فرد چکی را به نام شخصی ثبت کرده است و می خواهد آن را ابطال کند و آن را به نام شخص دیگری ثبت نماید.در این مواقع دو حالت پیش می آید:

  • چک توسط گیرنده چک تایید نشده است.

در این حالت میتوان از فردی که به نام آن چک ثبت شده است تقاضا کرد که به سامانه صیاد مراجعه کند و وضعیت چک را رد کند.با این کار دوباره فرد می تواند چک را به نام شخص دیگری ثبت کند.همچنین میتوان به بانک مراجعه کرد و درخواست ابطال چک داد.

  • چک توسط گیرنده چک تایید شده است.

در این حالت گیرنده چک باید چک را به نام واگذار کننده انتقال دهد و واگذار کننده باید آن را تایید نماید.با این کار فرد دوباره می تواند چک را به نام شخص دیگری انتقال دهد.

ثبت و تایید چک (تمامی بانک ها) توسط کافی نت آنلاین

برای ثبت چک های صیادی نیاز به دقت بسیار بالا و همچنین نصب اپلیکیشن های مختلف است که شاید از وقت و حوصله شما خارج باشد.بنابراین می توانید انجام آن را به کافی نت آنلاین بسپارید!

  • ثبت چک 
  • تایید چک
  • انتقال چک
  • استعلام چک

شما عزیزان تنها با یک تماس تلفنی و یا پیام به واتساپ یا تلگرام می توانید انجام امور بالا را به ما بسپارید! (آن هم با قیمت مناسب)

کافی نت آنلاین

3.2/5 - (8 امتیاز)
, , , , , , ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست