نحوه ثبت نام بیمه کارگران ساختمانی

نحوه ثبت نام بیمه کارگران ساختمانی

با رواج ساخت و ساز، کارگران زیادی در پروسه ساخت و ساز مشغول به کار هستند. اما متاسفانه خطرات و ریسک های زیادی مانند سقوط از ارتفاع، برق گرفتگی و… در حین کار جان کارگران را تهدید می کند. از همین رو کارگران در صورت بروز حوادث باید از بیمه برخوردار باشند. نوعی پوشش بیمه تحت عنوان بیمه کارگران ساختمان وجود دارد،  تا از کارگران در برابر حوادث حمایت کند. اهمیت به این بیمه یکی از عوامل مهمی برای حفظ امنیت کارگران می باشد. در ادامه مطلب سایت کافی نت قصد داریم شما را با هزینه ها، شرایط و نحوه ثبت نام بیمه کارگران ساختمانی این بیمه آشنا کنیم.

بیمه کارگران ساختمانی چیست؟

همانطور که گفتیم همواره امکان وقوع خطرات جانی از قبیل برق گرفتگی، سقوط، برخورد با اشیا تیز و… برای کارگران ساختمانی وجود دارد. بیمه کارگران ساختمانی، از کارگران در مقابل خطراتی که ممکن است در حین کار برایشان رخ دهد، حمایت می کند. این بیمه یکی از مهمترین حقوق کارگران است که به حفظ امنیت آن ها کمک می کند. به همین علت باید ثبت نام بیمه کارگران ساختمانی را جدی بگیرند. همچنین این بیمه حوادث، بیماری های شغلی مصدومیت های حین کار و بازنشستگی را پوشش می دهد.

خدمات و پوشش های بیمه ساختمانی چیست؟

با ثبت نام بیمه کارگران ساختمانی، آن ها از مزایا و خدمات ویژه ای برخوردار می شوند. این بیمه علاوه بر حمایت از حوادث حین کار برخی خدمات را به کارگران ارائه می دهد. در ادامه به برخی از خدماتی که این بیمه پوشش می دهند، اشاره می کنیم:

  1. پوشش حوادث و خطرات حین کار
  2. بیمه بیکاری (اگر فرد پس از بروز حادثه نیاز به استراحت داشته باشد، مشمول بیمه بیکاری و هزینه ماهیانه ای می شود)
  3. بیمه از کار افتادگی ( اگر شخصی حین کار دچار آسیب و کارافتادگی جزئی یا کلی شود، بیمه موظف است مستمری ماهیانه را برای فرد بپردازد)
  4. خدمات درمانی برای شخص و خانواده
  5. مستمری بازنشستگی (اگر فرد دارای حداقل 10 سابقه کاری با 60 سال سن یا 35 سال سابقه حق بیمه باشد، بدون احتساب شرط سن، شامل این بیمه می شود)

بیشتر بخوانید: آیا برای بازنشستگان کشوری وام خرید لوازم خانگی بازنشستگان در نظر گرفته شده است؟

خدمات و پوشش های بیمه ساختمانی چیست؟
مزایا و خدمات ویژه بیمه ساختمانی

بیمه کارگران ساختمانی چند درصد است؟

حق بیمه کارگران ماهانه حدود 7 درصد از حقوق آن ها می باشد. دولت نیز باید 3 درصد از حق بیمه کارگر را بپردازد. مابقی مبلغ توسط کارفرما پرداخت می شود. در صورتی که کارفرما پروانه ساخت و بیمه کارگران را نداشته باشد. اگر در حین کار، کارگر دچار آسیب شود موظف است بیمه یکساله کارگر و جریمه 25 درصدی حق بیمه، برای مالک ساختمان پرداخت کند. بیمه شدگان می توانند به صورت حضوری یا غیر حضوری حق بیمه خود را پرداخت کنند.

مراحل ثبت نام بیمه کارگران ساختمانی

کارگر باید شرایطی را از قبیل کارت مهارت کارگران ساختمانی، عدم عضویت در اصناف، فعال نبودن در حوزه هایی مانند بازرگانی، را برای بهره مندی از بیمه داشته باشد. ثبت نام بیمه کارگران ساختمانی از طریق دفاتر پیشخوان امکان پذیر است. همچنین می توانید به صورت آنلاین نیز مراحل زیر را انجام دهید:

  • ابتدا وارد سایت خدمات رفاهی کارگران ساختمانی به نشانی mcls.gov.ir شوید .
  • روی گزینه متقاضیان ثبت نام کلیک کنید.
  • در صورتی که ثبت نام نکرده اید، روی گزینه ثبت نام کلیک کنید و مراحل ثبت نام را طی کنید.
  • روی گزینه ورود بزنید و کد ملی سرپرست خانوار را به همراه کد امنیتی وارد کنید.
  • در این مرحله اطلاعات هویتی و شماره خود را وارد کنید.
  • اطلاعات مربوط به محل زندگی را تکمیل کنید.
  • در مرحله بعد اطلاعات پستی را درج کنید.
  • در این مرحله اطلاعاتی را که در سامانه ثبت کرده اید به شما نمایش داده می شود تا در صورتی که اشتباه است، ان را تصحیح کنید.
  • پس از بازبینی روی گزینه ثبت نهایی کلیک کنید تا ثبت نام بیمه کارگران ساختمانی انجام شود.

بیشتر بخوانید: آیا امکان ثبت نام جاماندگان سهام عدالت وجود دارد؟

مدارک لازم برای نام نویسی بیمه کارگران ساختمانی

اشخاصی که بیمه شامل آن ها می شود، می توانند مدارک خود را برای ثبت نام بیمه کارگران ساختمانی در سازمان بیمه تامین اجتماعی ارائه دهند تا مشخص شود، آیا شخص شرایط بیمه شدن را دارد یا خیر ؟ برخی از این مدارک شامل مدارک هویتی، شناسنامه، کارت ملی، قبض تلفن و کارت مهارت کارگران ساختمانی می باشد. همچنین کارگران ساختمانی می توانند فیش بیمه را دریافت کنند، تا به سوابق بیمه، مبالغ پرداختی و اطلاعات مربوط به پوشش های دریافتی دسترسی داشته باشند.

مدارک لازم برای نام نویسی بیمه کارگران ساختمانی
ثبت نام بیمه کارگران ساختمانی در سازمان بیمه تامین اجتماعی

سخن پایانی ثبت نام بیمه کارگران ساختمانی

بسیاری از کارگران نسبت به اهمیت ثبت نام بیمه کارگران ساختمانی بی اطلاع و بی توجه هستند. اما این یکی از ضروریات کارگران می باشد که منجر به حفظ امنیت آنها می شوند. کارگران به این مسئله دقت نمی کنند که چه حوادث و خطراتی در حین کار ان ها را تهدید می کند. در این مقاله به شرایط، هزینه ها و نحوه نام نویسی بیمه کارگران ساختمانی پرداختیم. با این مراحل می توان به راحتی روند ثبت نام را با موفقیت انجام داد.

سوالات متداول

  1. کارگران ساختمانی برای نام نویسی بیمه کارگران ساختمانی به چه مدارکی نیاز دارند؟
    مدارک لازم برای ثبت نام بیمه کارگران، قبض تلفن و برق، کارت مهارت، عکس، شناسنامه، کارت ملی می باشد که در این مطلب ثبت نام این بیمه را آموزش دادیم.
  1. سایت ثبت نام آنلاین بیمه ثبت نام کارگران ساختمانی چیست؟
    افراد می توانند با مراجعه به سایت خدمات رفاهی کارگران ساختمانی به نشانی samanehrefah.mcls.gov.ir ثبت نام خود را بدون نیاز به مراجعه به مراکز مربوطه و به صورت آنلاین و به راحتی تکمیل کنند.
  1. کارگر چه میزان از حق بیمه را موظف است پرداخت کند؟
    حق بیمه توسط کارفرما پرداخت می شود که کارگران موظف هستند 7 درصد از حق بیمه خود را پرداخت کنند. دولت نیز 3 درصد از حق بیمه را تقبل می کند.
  1. مدت زمان لازم برای بازنشستگی کارگران ساختمانی چقدر است؟
    کارگران ساختمانی باید حداقل 35 سال سابقه کاری بدون نیاز به شرط سنی یا 10 سال سابقه کاری به همراه 60 سال سن داشته باشند تا مشمول مستمری بازنشستگی شوند.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست