روش های استعلام ممنوع الخروجی

روش های استعلام ممنوع الخروجی

یکی از بدترین اتفاقاتی که ممکن است،برای یک مسافر، در حین خروج از کشور رخ بدهد، این است که متوجه شود، ممنوع الخروج شده است. چرا که شخص برای دریافت پاسپورت، ویزا و…هزینه و زمان زیادی را گذاشته است. اما درست هنگام خروج از گیت متوجه می شود که اجازه خروج از کشور را ندارد. شما باید قبل از خروج از کشور استعلام ممنوع الخروجی را انجام دهید.

عدم اطلاع از ممنوع الخروج بودن باعث اتلاف وقت و اثرات جانبی ناگواری می شود. شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که دلایل ممنوع الخروجی شخص چیست؟استعلام ممنوعیت خروج از کشور چگونه است و برا رفع ان باید چه کرد؟ در این مقاله قصد داریم به شما روش های استعلام ممنوع الخروجی و چگونگی رفع ان را شرح دهیم، تا هنگام خروج از کشور با این چالش روبرو نشوید.

دلایل ممنوع الخروج شدن

تصور کنید قصد سفر کاری یا تفریحی به خارج از کشور را دارید، مسلما در این حین شما برای این سفر ویزا و پاسپورت بلیط گرفته اید و زمان و هزینه خود را صرف اقدامات قبل از سفر کرده اید. اما هنگام خروج از گیت به شما اعلام می شود که ممنوع الخروج شده اید، این وضعیت برای شما بسیار کلافه کننده خواهد شد.

چرا که شما برای این سفر برنامه ریزی کرده اید. با این شرایط برنامه های شما بهم ریخته و ممکن است کارها و برنامه هایتان نیز به تعویق بیفتد. مخصوصا اگر سفر کاری بوده باشد، هزینه های جانبی دیگری نیز به شما تحمیل می شود. بنابر این شما باید قبل از اقدام برای سفر استعلام ممنوع الخروجی خود را بگیرید. در ادامه به شما دلایل ممنوع الخروجی را شرح می دهیم:

  • بدهکاری بانکی
  • پرداخت مهریه
  • محکومیت کیفری
  • نداشتن کارت پایان خدمت
  • بانوان متاهل (در صورت عدم رضایت همسر)
  • افراد زیر 18 سال (در صورت عدم رضایت سرپرست)
  • سوءشهرت به تکدی گری، دزدی یا کلاهبرداری در کشورهای خارجی
  • ممنوعیت خروج مالیاتی

بیشتر بخوانید: استعلام خلافی خودرو با پلاک

نحوه استعلام اینترنتی ممنوع الخروجی

سایت های مختلفی برای استعلام ممنوع الخروجی افراد وجود دارد، تا افراد بتوانند از طریق این سایت ها متوجه شوند که اجازه خروج از کشور را دارند یا خیر. یکی از بهترین سایت ها سایت ثبت من می باشد که  شخص می تواند با استفاده از کد ملی، از وضعیت ممنوعیت خروج از کشور اطلاع پیدا کند.

سایت ثبت من برای استعلام ممنوع الخروجی

یکی از سایت ها برای استعلام ممنوع الخروجی سامانه ثبت من است. شما می توانید برای اگاهی از اخرین وضعیت ممنوع الخروجی پرونده های ثبتی خود، به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور به نشانی ssaa.ir مراجعه کنید. چنانچه ممنوع الخروج باشید، دلیل ان در سایت برای شما نمایش داده می شود. اگر ممنوع الخروجی شما علت قضایی داشته باشد، باید ب سامانه ثنا مراجعه کنید، تا ابلاغیه مربوطه را مشاهده کنید. برای پیگیری وضعیت خروج از کشور باید مراحل زیر را انجام دهید:

  1. ابتدا در مرورگر خود نشانی ir را وارد کنید.
  2. پس از ورود به این سامانه گزینه ثبت من را انتخاب کنید.
  3. حالا بر روی گزینه اجرای اسناد رسمی کلیک کنید.
  4. سپس بر روی استعلام ممنوع الخروجی کلیک کنید.
  5. در مرحله اخر با وارد کردن کدملی و اطلاعات خواسته شده وضعیت ممنوع الخروجی و عت ان برای شما نمایش داده می شود.

استعلام ممنوع الخروجی از طریق پلیس من

علاوه بر روش بالا شما می توانید با نصب اپلیکیشن پلیس من وارد سامانه گذرنامه شوید، تا متوجه وضعیت ممنوعیت خروجی خود از کشور شوید. در این سامانه شما می توانید هر نوع ممنوع الخروجی را استعلام بگیرید.

استعلام ممنوع الخروجی از طریق اداره مالیات

چنانچه می خواهید متوجه شوید که از نظر مالیاتی ممنوع الخروج هستید یا خیر، می توانید از طریق سایتtax.gov.ir  وضعیت خروج از کشور خود را پیگیری کنید و استعلام ممنوع الخروجی خود را بگیرید.

پیشنهاد کافی نت آنلاین: استعلام یارانه با کدملی

استعلام ممنوع الخروجی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور

ایرانیان مقیم خارج از ایران برای استعلام ممنوع الخروجی ، می توانند به سامانه میخک مراجعه کنند. سپس گزینه پرسمان تردد را انتخاب کرده و با وارد کردن کد ملی و پست الکترونیکی از وضعیت خروج از کشور خود مطلع شوند.

استعلام ممنوع الخروجی از ادازه گذر نامه

با اینکه امروزه اکثر افراد فعالیت خود را به صورت انلاین انجام می دهند، اما برخی افراد تمایل دارند که به صورت حضوری اقدام به استعلام ممنوع الخروجی کنند. در این حالت شما می توانید به صورت حضوری به اداره گذرنامه مراجعه کنید، تا از وضعیت ممنوعیت خروج از کشور اگاه شوید.

روش های رفع ممنوع الخروجی

شما ابتدا باید علت ممنوع الخروجی خود را بیابید. اعتبار و نوع ممنوع الخروجی یکی از موارد مهم است. چرا که ممکن است مدت ان تمدید شود. معمولا اعتبار ممنوع الخروجی 6 ماه است. اگر حکم ممنوع الخروجی  شما توسط دادگاه ابلاغ شده باشد، می توانید تا 20 روز بعد از این حکم اعتراض کنید، تا حکم شما به دادگاه تجدید نظر برود و وضعیت ان بررسی شود.

چنانچه ممنوع الخروجی به دلیل مالیات باشد، باید میزان بدهی مالیاتی خود را تسویه کنید، یا وثیقه  نقدی گرو بگذارید. همچنین اگر مبلغ مالیات بالا باشد، قسط بندی می شود و ممنوع الخروجی شما رفع می شود. معمولا رفع ممنوع الخروجی به دلایل مالی راحتر است. اگر ممنوع الخروجی شما به دلیل مهریه باشد، می توانید حکم اعسار بگیرید. یعنی اینکه شما نمی توانید مهریه را پرداخت کننید و دادگاه برایتان قسط بندی می کند و اجازه خروج از کشور شما صادر می شود.

سخن پایانی

همانطور که در این مقاله گفته شد، ممنوع الخروج شدن می تواند اتفاق ناخوشایندی برای مسافران باشد. به همین دلیل قبل از هر سفر خارجی، استعلام ممنوع الخروجی از طریق روش های مختلفی که در این مقاله گفته شد، ضروری است.

در این مقاله به روش های مختلف استعلام ممنوع الخروجی و همچنین رفع آن اشاره شد. به یاد داشته باشید که رفع ممنوع الخروجی به دلیل های مختلف، نیازمند اقدامات متفاوتی است. با آگاهی از این موارد می توانید از بروز مشکلاتی که ممکن است در حین خروج از کشور برایتان پیش بیاید، جلوگیری کنید و سفری بدون دغدغه را تجربه کنید.

خدمات کافی نت

سوالات متداول

  1. چه کسانی ممنوع الخروج هستند؟
    افراد به دلایل مختلفی از جمله بدهی بانکی، پرداخت مهریه، محکومیت کیفری، نداشتن کارت پایان خدمت، عدم رضایت همسر یا سرپرست (برای بانوان متاهل و افراد زیر 18 سال)، سوء شهرت و ممنوعیت خروج مالیاتی، ممنوع الخروج می شوند.
  2. مدت اعتبار ممنوع الخروجی چقدر است؟
    معمولا اعتبار ممنوع الخروجی 6 ماه است. اما این مدت می تواند با توجه به دلیل ممنوع الخروجی، متفاوت باشد.
  3. چگونه از ممنوع الخروجی خود مطلع شویم؟
    شما می توانید از طریق روش های مختلفی از جمله: سایت ثبت من  (ssaa.ir)، اپلیکیشن پلیس من، مراجعه به اداره گذرنامه از وضعیت ممنوع الخروجی خود مطلع شوید.
5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست